De Oorcorrectie

Een oorcorrectie is operatie die vaak wordt uitgevoerd en relatief weinig druk legt op de patient. Voordat u begint met een oorcorrectie is het belangrijk dat uw zich goed laat adviseren over wat de behandeling precies inhoudt. Zorg ervoor dat u zichzelf goed voorbereid op het gesprek door bijvoorbeeld uw vragen op papier te zetten zodat u geen vragen vergeet te stellen.

De meeste oorcorrecties worden uitgevoerd op verzoek van mensen die geboren zijn met een afwijkende vorm van hun oren. De meest voorkomende correctie is het corrigeren van afstaande oren oftewel flaporen. Een dergelijke operatie wordt meestal al uitgevoerd bij kinderen. Vaak in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. De operatie kan ook uitgevoerd worden op latere leeftijd.

De ingreep

Een oorcorrectie is een relatief eenvoudig ingreep die vrij pijnloos is en weinig ongemak tot gevolg heeft. De gewenste stand wordt veelal bereikt. Na het corrigeren van de stand van de oren kan ook de vorm van de oren aangepast worden. Deze correctie is ingrijpender omdat er in het oor gesneden moet worden. Vaak kan de chirurg dit af met enkele kleine sneetjes. De genezingstijd hangt onder andere af van de hoeveelheid snijwerk.

Leave a Reply