De Neuscorrectie

Er bestaan verschillende soorten redenen waarom iemand een neuscorrectie zou willen laten uitvoeren. Het belangrijkste is dat deze persoon de keuze zelf heeft gemaakt en er zelf volledig achter staat.

Voordat u begint met een neuscorrectie is het belangrijk dat uw zich goed laat adviseren over wat de behandeling precies inhoudt. Zorg ervoor dat u zichzelf goed voorbereid op het gesprek door bijvoorbeeld uw vragen op papier te zetten zodat u geen vragen vergeet te stellen.

De Neuscorrectie.

Voor een neuscorrectie kunnen vele verschillende redenen zijn. Zo zijn er functionele redenen zoals problemen met de hoeveelheid lucht die bij inspanning kan worden ingeademd, een verstopte neus of hoofdpijn als gevolg van neusproblemen.

Naast de een functionele reden om een neuscorrectie te laten uitvoeren kan er natuurlijk ook een cosmetische reden zijn. De vorm of de omvang van de neus is niet geheel naar wens. Een dergelijke ingreep kan voor de patient een positief effect hebben op het zelfvertrouwen maar het is geen wondermiddel tegen bijvoorbeeld relatieproblemen.

Een neuscorrectie is een veel voorkomende operatie. Aan de neus kunnen de volgende punten gecorrigeerd worden:

  • De neusvleugels
  • De neustip
  • Het gedeelte dus de bovenlip en de neus
  • De neusbrug

Het woord neuscorrectie geeft in zichzelf al aan dat de eigen neus gecorrigeerd wordt, er wordt dus geen nieuwe neus gemaakt. Vaak wordt de huidige neus versmald of verkleind. Wanneer de vorm van de neus door een ongeluk of aangeboren afwijking dusdanig afwijkt van normaal is het mogelijk om ook reconstructieve aanpassingen te doen. Hiervoor worden bijvoorbeeld implantaten ingebracht.

Het resultaat van een neuscorrectie

Om te voorkomen dat een neuscorrectie uiteindelijk niet het gewenste resultaat heeft, is het van belang dat er eerst gekeken wordt naar het gezicht in het algemeen. Zo kunnen bepaalde gelaatstrekken het resultaat niet naar wens laten lijken. Ook kan door een andere operatie zoals een kin verkleining een neuscorrectie noodzakelijk zijn om beiden weer in belans te brengen.

Neuscorrectie foto’s

Leave a Reply