Liposculpture

Liposculpture is een revolutionaire techniek, waarmee vetophopingen diep en/of oppervlakkig kunnen worden weggezogen via een klein sneetje in de huid. Het is ook voor het eerst mogelijk cellulitis op chirurgische wijze te behandelen met een redelijk goed resultaat. Deze methode stelt de plastisch chirurg in staat de contouren van het lichaam te verbeteren. Een klein gedeelte van het afgezogen vet kan, indien gewenst, door middel van verplaatsing gebruikt worden voor het opvullen van bijvoorbeeld rimpels.

Op verschillende plaatsen in het lichaam, zoals rond de navel, op de heupen, de zij- en achterkant van de dijen en aan de binnenkant van de knieën, kunnen zich grote hoeveelheden vetcellen ophopen, waardoor de lichaamscontouren niet meer voldoen aan de wensen van vorm en verhoudingen. Deze vetophopingen zijn doorgaans het gevolg van hormonen. Bij vrouwen is er over het algemeen meer vetophoping rondom de navel, op de heupen en op de dijen. Bij mannen is de vetophoping voornamelijk te zien ter hoogte van de taille. Als gevolg van de hormoonwerking zijn er op deze plaatsen meer vetcellen aanwezig dan noodzakelijk voor de ondersteuning van de huid, met als gevolg dat “lijnen” en sporten wel gewicht- en omvangreductie geven, maar de vetophopingen op bovengenoemde plaatsen nooit geheel doen verdwijnen. Voor deze vetophopingen is liposculpture een goede behandelingsmethode.

Liposculpture is een relatief nieuwe methode om vetophopingen op ongewenste plaatsen te verwijderen. Deze methode is bijna pijnloos, veilig en nauwkeurig. Het resultaat is verrassend. Binnen enkele uren heeft u slanke billen of heupen, slanke benen of een plattere buik en maagstreek. Ook het laten verwijderen van een onderkin is geen probleem. Liposculpture is geen alternatieve manier om gewicht te verliezen. Het is bedoeld voor mensen die op specifieke plaatsen vetophopingen hebben die niet te beïnvloeden zijn door een dieet of lichamelijke oefeningen. Voor het welslagen van liposculpture is het belangrijk dat de huid enigszins elastisch is.

 

Leave a Reply