Lipcorrectie

Lipcorrectie
Lipcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep om de lippen voller of juist smaller te maken. Ook kan de cupidoboog en de witte lijn op de grens van de bovenlip worden geaccentueerd. Volle lippen zijn al een paar jaar in de mode. Als u om die reden een lipvergroting wilt laten uitvoeren, moet u bedenken dat volle lippen over een paar jaar helemaal uit kunnen zijn. In dat geval kunt u beter voor een vulling kiezen die een tijdelijk resultaat geeft. Maar hebt u van nature dunne lippen en wilt u dat blijvend veranderen, dan kan een beetje extra vulling voldoende zijn om jarenlang een mooie mond te hebben.

Lipverkleining
Dit is een kleine operatie waarbij een sneetje wordt gemaakt op de overgang van het droge en het vochtige gedeelte van de lip. Een reepje slijmvlies kan op deze manier verwijderd worden waardoor de lip tot ongeveer 75% van de oorspronkelijk grootte kan worden gereduceerd. Het resultaat is blijvend.

Complicaties komen vrijwel niet voor. De behandelde lip is over het algemeen enkele weken gezwollen. Het littekentje aan de binnenzijde van de lip kan de eerste maanden wat hard aanvoelen. Ook kan het litteken de eerste tijd wat gevoelig zijn. Dit verdwijnt echter vanzelf.

Lipvergroting
Over het algemeen worden mooi gevormde lippen en verzorgde tanden als een der belangrijkste onderdelen van het gezicht gezien. Als de lippen te dun zijn kan men besluiten tot een lipvergroting, een behandeling die de laatste jaren veelvuldig wordt uitgevoerd. Lipvergroting is mogelijk aan de boven- en onderlip. Sommige behandelingen zijn van tijdelijke aard, andere zijn blijvend.

Afhankelijk van de mate van vergroting en de wensen van de patiënt kan voor een van de onderstaande methoden gekozen worden. De verschillende mogelijkheden worden in het kort uitgelegd. Alle behandelingen worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

PMS
Dit is een product waarmee de lip blijvend vergroot kan worden.
De opbouw van de lip gebeurt in fasen. Een voordeel hiervan is dat de patiënt kan stoppen als het gewenste resultaat is bereikt. De behandeling is eenvoudig. Over het algemeen kan men de dag na de behandeling weer onder de mensen verschijnen zonder dat er iets zichtbaar is. PMS wordt voornamelijk gebruikt om de rand van het lippenrood op te vullen en accentueert hierdoor de contourlijnen.

Collageen
Collageen wordt evenals PMS in de lederhuid aangebracht. Het verschil is echter dat collageen niet blijvend is. Het materiaal wordt na ½ tot 1 1/2 jaar, of incidenteel na kortere duur weer afgebroken door het lichaam. Bij dit product kan de lip maximaal 20% tot 25% vergroot worden.

Hylaform
De behandeling gebeurt precies hetzelfde als de behandeling met collageen. Bij het gebruik van Hylaform is geen test op een eventuele allergische reactie noodzakelijk.

Softform
Softform is een materiaal wat in de vorm van een dus “buisje” geleverd wordt. Het is in verschillende dikten verkrijgbaar. Het materiaal wordt na het creëren van een “tunneltje” in de lip ingebracht. Met Softform is een vrij forse vergroting van de lip mogelijk.

Lipostructure
Lippen kunnen ingespoten worden met eigen vetweefsel. Dit vetweefsel wordt weggezogen op een plek waar het gemist kan worden en het wordt vervolgens geïnjecteerd in de lip. Een voordeel van lipostructure ten opzichte van andere methoden is dat het inspuiten gebeurt met lichaamseigen weefsel, waardoor b.v. reacties op lichaamsvreemde materialen niet voorkomen. Bovendien kan de lip met lipostructure op een natuurlijke wijze iets meer worden vergroot dan met stoffen als PMS en collageen. De behandeling gebeurt in 1 of 2 fasen. Het effect is over het algemeen blijvend.

Leave a Reply